ALFA kurss Pļaviņās

(fotoalbums)
01.08.2007
No 27. aprīļa līdz 26. jūlijam Pļaviņās notika ALFA kurss.
Šo kursu organizēja Pļaviņu luterāņu draudze un tas galvenokārt ir domāts cilvēkiem, kas parasti neapmeklē baznīcu, bet vēlas uzzināt, ko vairāk par kristietību, atrast atbildes uz jautājumiem, iepazīt Kristu, noskaidrot, kas ir Svētais Gars, kāpēc Jēzus nomira, kā Dievs mūs vada utt.
Alfa kurss sastāv no 11 vakaru programmām un vienas nedēļas nogales, kurās uzaicinātie dalībnieki atbrīvotā, saviesīgā gaisotnē, savstarpēji debatējot, iepazīstas ar kristīgās ticības pamatiem. Alfa kursa būtība ir atvērtība, pieejamība, lokalitāte, vienkāršība un saviesīgums, kas veido šo kursu labvēlīgu jaunienācējiem draudzē. Šī kursa spēks ir tā pievēršanās neticīgā cilvēka individuālajām problēmām kā īpašām un svarīgām, palīdzot tās atrisināt caur attiecībām ar Dievu.

Alfa kursa īpašo dabu raksturo:
saviesīgums – kristīgās ticības pamatpatiesības tiek atklātas nepiespiestā gaisotnē, kas atraisa un atbruņo dalībniekus un mudina izprast kristietību, kā lietderīgu un praktizējamu, vēl vairāk – kā vispiemērotāko dzīvesveidu katram šī kursa dalībniekam;
personiskās attiecības, kas attīstās šī kursa laikā, ir tās, kas piesaista draudzei (jaunpienācējs atklāj, ka kristieši, patiesībā, ir „normāli cilvēki“ un jauka sabiedrība un, ka ir labi tajā būt);
vienkāršība – dalībnieki atklāj, ka kristīgās ticības pamatpatiesības ir vienkāršas un labi saprotamas;
lokalitāte – kursu organizē vietējā draudze un šī kursa rezultātā tā dalībnieki lielākoties ir gatavi kļūt par vietējās draudzes locekļiem, jo caur to ir iepazinuši draudzes kopības pozitīvo aspektu.

Ko cilvēki iegūst apmeklējot kursus?
Atrod atbildes uz dažādiem dzīves jautājumiem.
Iegūst jaunus draugus un paziņas.
Iemanto mieru sirdī.

Par to, kā veicās, un kas tika iegūts šajā Alfa kursā, stāsta arī tā dalībnieces.
Anda Jablonska, ALFA kursa organizatore: “Ideja par Alfas kursa organizēšanu radās pēc tam, kad bijām šādu kursu apmeklējušas Madonas katoļu draudzē. Uz Madonas kursu braucām 5 cilvēki no Pļaviņu draudzes.. Tā arī radās vēlēšanās organizēt Alfu mūsu draudzē. Es uzskatu, ka tas bija Dieva plāns, jo šī ideja nebija tikai man vienai. Arī mācītājs atbalstīja mūs, un sākām darbu. Pirmajā Alfa kursā sanāca ļoti jauki cilvēki. Tas bija tik pārsteidzoši, ka pat sveši cilvēki tik ātri iekļāvās grupiņu darbā, ka spēja atklāties un uzticēties, kas mūsdienās nemaz tik bieži nenotiek. Patiešām izjutām to kopības sajūtu, kas arī ir Alfa kursa pamatā. Varu ar gandarījumu apgalvot, ka manuprāt tas bija izdevies lieliski. Dievs patiešām palīdzēja un viss notika. Vienīgi bija mazliet žēl, ka daudzi Alfa dalībnieki netika uz nedēļas nogali, jo tā sakrita ar izlaidumiem skolās. Bet vispār man ir liels prieks par padarīto un arī apņemšanās turpināt iesākto darbu.”

Indra Ozoliņa: “Piedalīties „Alfā” mani uzaicināja skolnieku vecāki, jo izteicu vēlēšanos uzzināt vairāk par Dievu, par Bībelē rakstīto, un ilgi jutu nepieciešamību nokristīties, un būt tuvāk garīgajai pasaulei, taču nemācēju atrast ceļu – kā to izdarīt?
Padomju laiks ar studiju gadiem un ateisma mācīto teoriju bija veicis savas korekcijas manā pasaules uztverē, taču spēcīgāks par visu bija manas vecmammas stāstītais par ticību, cilvēka attiecībām ar Dievu, nepieciešamība dzīvot saskaņā ar Dieva likumiem un cilvēcības normām.
Mani saista kristiešu savstarpējās attiecības, jo šeit es saprotu, ka savos pārdzīvojumos neesmu viena, ka daudzus cilvēkus ir skārušas tādas pat bēdas un likstas, un ir iespēja aprunāties, saprast un izvērtēt sevi, savu rīcību caur citu cilvēku pieredzi, padomu vai atbalstu.
Tā ir kopības sajūta, kas ļauj justies neatstumtam un saprastam. Te ir iespēja atrast jaunus draugus un sirsnīgus cilvēkus. Ir iespēja uzklausīt mācītājus – manā uztverē ļoti gudru un inteliģentu cilvēku viedokļus par Dieva esamību un dzīves likumsakarībām. Tā ir iespēja apstāties šajā dzīves trakajā darba un atbildības skrējienā. Padomāt par dzīves jēgu. Paldies „Alfas” organizatoriem, jo viņi dara svētīgu darbu cilvēku labā.”

Evita Grišule: “Kad mani uzaicināja uz ALFA kursu, es to uztvēru varbūt vairāk vienkārši kā tādu iespēju izrauties no ikdienas. Par Dievu jau zināju sen, tomēr bija vēl tik daudz neizprastu lietu. Un šis kurss man patiešām pārvērtās par notikumu, ko gaidīju no nedēļas uz nedēļu. Bija interesanti dzirdēt arvien jaunas patiesības par it kā jau zināmām tēmām – laikam jau tā ir, ka Dieva vārdu var studēt visu mūžu, un vienalga, nekad visu tāpat līdz galam neizzināt.
Šis kurss man pašai bija liels ieguvums arī tajā ziņā, ka tieši šis bija tas laiks, kad arī es pati intensīvi meklēju atbildes uz neskaitāmiem jautājumiem, kāpēc viss notiek tieši tā, kā notiek. Alfa kurss man šajā ziņā nāca kā ļoti liela svētība, jo palīdzēja uz daudzām lietām paskatīties no pavisam cita viedokļa, atrast atbildes. Varu pat apgalvot, ka palīdzēja man garīgi pieaugt.
Patīkami bija arī izjust to kopības sajūtu, kura valdīja grupiņu darbā – tā bija vieta, kur varējām dalīties ar savām izjūtām, pārrunāt dzirdēto, lai labāk to izprastu. Varējām izrunāt, kā tas, par ko tika stāstīts lekcijās, reāli darbojas mūsu dzīvēs.
Arī nedēļas nogale bija pasākums, kurā patiešām sajutu Svētā Gara klātbūtni, dzirdējām interesantas lekcijas un lieliski pavadījām laiku.
Man patiešām ir liels prieks par šo Alfa kursu, un arī mazliet žēl, ka tas tik ātri ir beidzies.”

Nākošo Alfa kursu Pļaviņās ir plānots sākt 6. septembrī. Norises vieta – tāpat kā iepriekš – Pļaviņu kultūras namā. Pieteikties ir iespējams pa tel. 5133292; 26667699 (Anda). Tiek mīļi aicināti visi, kas vēlas!

Alfa kursa organizatori lūdz ziedot naudu vai pārtikas produktus (vakariņām) šim pasākumam.
Ziedojumus var nodot:
1) ar pārskaitījumu – Baltijas Tranzītu Banka,kods: BATRLV2X
konts LV29BATR0051J01481200, ar norādi “Alfa kursam”.
2) personīgi – sazinoties ar mūsu pārstāvi Andu Jablonsku, tel. 5133292, un vienojoties par Jums izdevīgāko naudas nodošanas veidu.
Sakām lielu paldies Pļaviņu pilsētas domei un Aiviekstes ciema padomei par materiālo atbalstu, kā arī Pļaviņu kultūras nama vadībai par telpām Alfa kursam. Paldies arī visiem kalpotājiem un labvēļiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.