Pļaviņu sv. Pētera draudzes svētdienas skola

A. Lukss, Pļaviņu Ziņas Nr51 (decembris)
Pļaviņu sv. Pētera draudzes svētdienas skolas nodarbības notiek svētdienās plkst. 10.00, bet katra mēneša pirmajā svētdienā – plkst. 13.00. Bērni tiek dalīti 3 vecuma grupās, sākot no 5 gadu vecuma līdz 15 gadu vecumam. Šajā mācību gadā esam jau vairāk – 25 bērni. Bērnus māca skolotājas Dace Langenfelde, Arita Lukss un Zane Spēlīte, kā arī palīdz Silvija Liniņa.
Mūsu nodarbību pamatā ir Bībeles stāsts, kas tiek pasniegts ar dažādiem uzskates materiāliem, piemēram, flanelogrāfu, kur uz flaneļa segas tiek piestiprinātas stāsta ilustrācijas. Tiek izmantota arī skolas tāfele, uz kuras bērni raksta vai zīmē. Lai stāsts būtu bērniem saistošs un ilgāk paliktu atmiņā, tiek veikti arī dažādi praktiskie darbi – zīmēšana, līmēšana, krāsošana, plastilīna figūru veidošana. Ar lielākiem bērniem tiek spēlētas prāta spēles. Vecākās grupas bērniem tiek dota iespēja mācīties būt patstāvīgiem, studējot Bībeli un tās stāstus, kā arī iesaistīties skolotājas piedāvātajās aktivitātēs un arī izdomāt savas idejas dažādām aktivitātēm.
Mūsu svētdienskolā jau trešo gadu ir tāda tradīcija, ka katra mēneša pirmajā svētdienā mēs tiekamies baznīcā un piedalāmies pieaugušo dievkalpojumā – sākuma daļā. Pirms svētrunas mācītājs mūs paaicina pie altāra un svētot atlaiž uz nodarbībām. Šīs svētdienas nodarbība atšķiras no citām – bērniem ir iespēja tikties ar radošiem cilvēkiem, piemēram, gleznošanas, floristikas, keramikas, krūzīšu apgleznošanas, mezglošanas, interesantu gleznu izšūšanas meistariem.
Nodarbību neatņemama sastāvdaļa visu vecumu bērniem ir lūgšana. Skolotājas māca saprast, kas ir lūgšana un kāpēc tā ir vajadzīga. Bērni lūgšanas mācās atbilstoši vecumam.
Nodarbību laikā tiek mācītas tematis kas dziesmas par Bībeles stāstiem, kā arī svētku dziesmas uz Kristus dzimšanas svētkiem, Kristus augšāmcelšanās svētkiem un Māmiņas dienu.
Šogad Ziemassvētkos esam ieplānojuši koncertu vecākiem, bet mīļi gaidīti ir visi, kuri vēlas redzēt, dzirdēt šo koncertu. Sīkāka informācija par koncertu būs pie baznīcas ziņojumu dēļa. Ziemassvētku laikā mūsu svētdienskola sadarbībā ar draudzes diakonijas nozari brauc pie vecajiem un slimajiem draudzes locekļiem. Tur mēs kopā visi nodziedam vairākas Ziemassvētku dziesmas un bērni pasniedz kādu svētku kārumu. Lielākais bērnu prieks šajā pasākumā ir sajust pateicību no vecajiem un slimajiem, kas vairs netiek uz savu dievnamu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.