Bērnu un Jauniešu aktivitāšu diena

22.augusta sestdienā Raiņa un Pasta ielas krustojums rībēja un skanēja no vairāk kā 60 bērnu un jauniešu čalām un ovācijām.

Pļaviņu sv. Pētera ev. luteriskā draudze rīkoja aktivitāšu dienu bērniem un jauniešiem vecumā no 5-17 gadiem. Visas dienas garumā pasākuma dalībnieki varēja piedalīties dažādās aktivitātēs. Visas atrakcijas tika piedāvātas trīs vecuma grupās un katrai grupai bija iespēja izvēlēties starp sportisku vai rokdarbu aktivitāti, ik stundai mainoties.

Mazākie bērni veidoja apsveikumus ar puķu pārsteigumu, to atverot. Tāpat veidoja paši savu kubiku rubiku un varēja izkrāsot gigantiskus zīmuļus. Vēl mazie gāja rotaļās, kur bija jāpārvar šķēršļi, jālasa ar aizsietām acīm mantiņas u.c. interesantas rotaļas.

Vidējā un lielākā vecuma grupa rokdarbu nodarbībās veidoja mobilo telefonu piekariņus no pērlītēm, veidoja no floristikas materiāliem interesantus sienas dekorus, tāpat arī pērļu rotas taisīja un pina draudzības rokassprādzes. Sportiskajās nodarbībās bija olimpiskās spēles, spēles ar bumbām un jauniešiem vēl nebijusi aktivitāte draudzes pasākumos – volejbols.

Pasākuma nosaukums bija „F.R.O.G. day”. Vārds FROG no angļu valodas tulkojas kā varde, tādēļ šī pasākuma simbols bija varde. Vārds F.R.O.G. ir veidots no teikuma Fully Rely On God pirmajiem burtiem – saīsinājums, kas latviskajā tulkojumā ir pilnīga paļaušanās uz Dievu. Šī tēma vijās cauri visām nodarbībām, kad mēs mācījāmies saprast kādēļ mums ir jāpaļaujas uz Dievu un kā to izdarīt? Lai būtu vieglāk saprast paļaušanās nozīmi, ilustrācijai bērni varēja izbaudīt kā ir krist otra rokās, ticot, ka draugi mani noķers. Tas nebūt nav tik viegli kā izskatās.

Aktivitāšu vadītāji, skolotāji un rokdarbu lietpratēji tika aicināti no kaimiņu draudzēm un mūsu pašu draudzes. Pie mums viesojās skolotāji no Medņiem, Madonas un Rīgas. Tāpat liels prieks par sadarbību ar Pļaviņu mākslas skolas direktori Ivetu Ušacku.

Dienas nobeigumā. Kad mazākie bērni bija devušies mājās, jaunieši vēl palika uz vakara aktivitātēm. Vakara programmā bija slavēšanas dziesmu dziedāšana baznīcā, ebreju dejas baznīcas priekšā nakts melnumā, atrakciju pārgājiens pa pilsētu ar dažādiem uzdevumiem, kas ejot jāizpilda un nobeigumā sadraudzība pie ugunskura ar ceptām desiņām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.