Vasarassvētki – Svētā Gara svētki!

Dievkalpojums 8.jūnija plkst.11.00

Visi 3 galvenie kristīgie svētki – Ziemassvētki, Lieldienas un Vasarsvētki, norāda mums uz Dieva Trīsvienību. Ziemassvētki ir Dieva Tēva diena, kad Viņš dod pasaulei savu Dēlu, Lieldienas ir Jēzus Kristus, Dieva Dēla diena, Viņa uzvaras pār grēku un nāvi, Viņa augšāmcelšanās no mirušajiem diena, un Vasarsvētki ir Svētā Gara diena, kas stāsta par to, kā Kristus mācekļiem tiek dots Svētais Gars. Tas notiek 50.dienā pēc Lieldienām. Bībelē lasām, ka 40 dienas pēc augšāmcelšanās Jēzus Kristus bija klātesošs pie saviem mācekļiem, līdz pat viņa Debesbraukšanai, debesīs uzņemšanai, bet vēl pēc 10 dienām tika sūtīts Svētais Gars, kā tas vēstīts Apustuļu darbu grāmatas 2. nodaļā.

Tā  piepildījās jau iepriekš Jēzus sacītie vārdi, ka Svētais Gars, dievišķās Patiesības Gars, turpmāk vadīs visus Kristus sekotājus, Viņš būs mūsu iepriecinātājs un mierinātājs, turklāt, Viņš nerunās, nestāstīs un neatklās cilvēkiem kaut ko jaunu, nebijušu, bet vienīgi atgādinās un mācīs, aktualizēs visu to, ko Jēzus jau iepriekš ir teicis, kā tas rakstīts Jāņa Evaņģēlija 16. nodaļā.

Un tāpēc arī šodien ir tik svarīgi, domājot par Svēto Garu, par Viņa klātbūtni un spēku, meklēt to vienīgi tur, kur Dievs pats ir apsolījis mums to dot, Svētajos Rakstos, Bībelē, kā arī tajās žēlastības dāvanās, kas visiem ir pieejamas Kristus baznīcā un tiek dotas draudzei.

Novēlot visiem priecīgus Vasarsvētkus, aicinu kā šis dienas svarīgāko notikumu izmantot iespēju būt Dieva namā, piedalīties dievkalpojumā, kur Kristus pats vienmēr nāk, lai mums kalpotu, lai varam piedzīvot, ka caur Svēto Garu, kurš atklāj Dieva žēlastības vēsti par grēku piedošanu un mūžīgo dzīvību, arī mūsu sirdis tiek darītas tiešām līksmas un laimīgas!

Māc. Haralds

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.